yapraksarmasi.gen.tr
yaprak sarması

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır

Yaprak sarması içi nasıl hazırlanır? Yaprak sarması için iç farklı şekillerde hazırlanarak değişik lezzetler ortaya çıkabilir. Zeytinyağlı iç harcı çiğ hazırlanabileceği gibi kavrularak da hazırlanabilir. Aynı şekilde etli bir harç yine kavrularak hazırlanabileceği gibi çiğ olarak da hazırlanarak yaprak sarması yapılabilir.

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır?

Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi  Malzemeleri (Çiğ Harç)

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta büyüklükte kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yarım bağ maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Tercihen kuşüzümü ya da dolmalık fıstık

Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır?

Uygun bir karıştırma kabına 2 su bardağı pirincimizi çeşmenin altında bol su ile yıkayarak, suyunu süzdükten sonra alıyoruz. Üzerine kuru soğanları rendeliyoruz. Ardından sarımsakları rendeliyoruz. Üzerine zeytinyağını, naneyi, pul biberi, ince kıyılmış maydanozu, salçayı ve limon suyunu ilave ediyoruz. İç harcımızın tuzunu yapraklarımızın tuzuna göre ayarlıyoruz. Karıştırma kabına dahil ettiğimiz malzemeleri homojen bir şekilde karıştırarak sarma işlemine başlayabiliriz.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması içi Malzemeleri (Kavrulmuş Harç)

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 orta büyüklükte kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Zeytinyağlı Yaprak Sarması içi Nasıl Hazırlanır?

Yaprak sarması içimizi hazırlamak için uygun bir tencereye kuru soğanlarımızı incecik doğruyoruz ve üzerine zeytinyağı ve fıstıkları ekleyerek kavuruyoruz.

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır

Kavrulan soğanların içine bol su ile yıkadığımız pirinçleri ilave ediyoruz. Ardından domates salçasını ilave ederek iyice kavuruyoruz. Bu aşamada yarım su bardağı kadar sıcak su ilave ederek pirinçler suyu çekinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler suyu tamamen çektikten sonra naneyi, pul biber, karabiber, nane ve incecik kıyılmış maydanozu ilave ederek ocağın altını kapatıyoruz. Harcımızı iyice karıştırdıktan sonra yapraklarımızı sarmaya başlıyoruz.

Kıymalı Yaprak Sarması İçi Malzemeleri (Kavrulmuş Harç)

  • 250 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz (yaprakların tuzuna göre ölçü artabilir ya da azalabilir)

Kıymalı Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır?

Kıymalı yaprak sarması içini hazırlamak için uygun bir tencereye zeytinyağını alarak, bol su ile yıkadığımız pirinçleri 5 dakika kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz pirinçlerin içine yarım su bardağı sıcak su ilave ederek suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ardından kuru soğanımızı pirinçlerin üzerine rendeliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan harcımıza kıymamızı, salçamızı, baharatlarımızı ilave ederek karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Harcımıza ince ince kıydığımız maydanozu da ilave ederek homojen bir şekilde karıştırıyoruz. Kıymalı yaprak sarması içimiz hazır. Yapraklarımızı artık sarabiliriz.

Yayınlanma Tarihi : 16.03.2014 00:05:28

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır"

Hayrıye

Siz amerikan sarması yiyin tadı muhtesem

2017-04-30

Kullanıcı oyu: 4,5

nika

Ya sizz bir azeri dolmasini tadinn,uff sizinki ne ki,bizkisi bam basqaa

2017-04-25

Kullanıcı oyu: 4,5

Serpil

Sarma içi hazırladım ben ama kaç kişilik onu belirtmemişsiniz veya ben görmedim lütfen belirtirseniz sevinirim

2016-01-22

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Yaprak Sarması

Kıymalı Yaprak Sarması Kıymalı yaprak sarması, bizlerin ve soflarımızın vazgeçilmezidir. Tarihimizi bakılırsa atalarımızın ihya eden yemek tariflerindendir. Kıymalı yaprak sarması vücudumuza herhangi bir zarar vermediği gibi içer...

Rüyada Yaprak Sarması Yemek

Rüyada Yaprak Sarması Yemek Rüyada yaprak sarması yemek, gördüğünüz yaprak sarması güzel ve tazeyse gelecekte güzel ve bereketli geçime yorumlana bilir. Geçmişten beri yaprak sarması alimler tarafından olumlu yorumlanmıştır. Sı...

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı yaprak sarması, geleneksel mutfağımızın en güzel yemeklerinden biridir. Özel günlerde, yemeklerde, bayramlarda hemen her evde pişirilen yaprak sarmasını sevmeyen kişi yoktur desek, herhalde yanılmayız. İster meze olara...

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi

Kıymalı yaprak sarması tarifi; Türk mutfağında en çok sorulan ve bilinen  tariftir kıymalı yaprak sarması. Yurdumuzun  her yerinde misafirleri ağırlamak için özel bir yemek sayılır.Yaprak tercihinizi ege bölgesinde yetişen üzüm ya...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, zeytinyağlısı kadar çok sevilen yemek türleri arasında yer alır. Genel olarak yapımı birbirine benzese de, zeytinyağlısını çok ince kalem gibi sarmak gerekir. Etli yaprak sarması ise, tek lokmada yiyebileceğin...

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Zeytin yağlı yaprak sarması nasıl yapılır? Tabi öncelikle yaprak sarması yapmak hüner ister. Zeytin yağlı yaprak sarması, Türk toplumunda bayram günlerinde, özel misafir sofralarında ve kabul günlerinde olmazsa olmazlar arasında i...

Poşetle Yaprak Sarma

Poşetle Yaprak Sarması Poşetle Yaprak Sarma,Eski zamanlar da aile büyüklerimizin de dediği gibi “kalem gibi sarma sarmak” için çok kolay bir yöntemdir. Yaprak sarması geçmişte ve günümüzde de olduğu gibi en zor yeme...

Yaprak Sarması Kaç Kalori

Yaprak Sarması Kaç Kalori Yaprak sarmasının, kalorisi içerisinde bulunan pirinçten kaynaklanıyor. Bir tane yaprak sarması ortalama 25 gramdır. 25 gramın karşılığında yaprak sarması 35 kalori ediyor. Yaprak Sarmasını...

Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Yaprak sarması nasıl yapılır; Yaprak dolması diye de bilinen bu yemek türünün tarihi orta asya  türklerine dayanır ve halen türk  mutfağının vaaz geçilmez yemeğidir. Hemen hemen her yörede yetişen üzüm yaprağının salamurasından ve...

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Sırada hem bizim soframızın hem de tüm Türk sofralarının sultanı yaprak sarması var. Bir çoğumuzun çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarması yaz günlerinin vazgeçilmezi. Hem meze olarak hem de ana y...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yaprak sarması, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017