yapraksarmasi.gen.tr
yaprak sarması

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Yaprak Sarması Tarifi

Yaprak sarması tarifi, yaprak sarması başlı başına bir yemek olabileceği gibi garnitür olarak da hazırlanabilmektedir. Büyük küçük fark etmeksizin herkesin beğeni ile tüketebileceği Türk mutfağına özgü geleneksel bir lezzettir.

Yaprak Sarması İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 1 adet limon
  • Sıvı yağ
  • İç Harcı İçin
  • 2 orta büyüklükte kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yaprak Sarması Tarifi Hazırlanışı

Yaprak sarmamızı hazırlamak için ilk olarak salamura yapraklarımızı 4-5 dakika kadar sıcak suda bekletmeliyiz. Salamura çok tuzlu olduğu için sıcak u ile tuzu attırılır ve daha sonra süzülerek bol su ile yıkanır. Geniş bir karıştırma kabına kuru soğanlarımızı incecik doğrayalım. İsteğe göre rende de yapılabilir. Kuru soğanın üzerine sıvı yağ, baharatlar, salça, tuz ve incecik kıyılmış maydanoz ilave edelim. Ardından bol su ile yıkadığımız pirinci iyice süzerek karışıma ilave edelim ve homojen bir şekilde karıştıralım

Yaprak Sarması Tarifi

(yaprak sarmamızı çiğ harçtan hazırlayacağız.)

Yıkayarak süzdüğümüz yaprakların geniş tarafı üste gelecek şekilde mutfak tezgahına serelim.

Uzun tarafına hazırladığımız içten uzunlamasına yerleştirerek yaprağın iki tarafından için kenarlarını kapatalım ve rulo şeklinde yaprağımızı sıkıca saralım. Bu sarma işlemine tüm yapraklarımız bitene kadar devam edelim.

Tüm yaprakları sardıktan sonra uygun bir tencereye yapraklarımızı çok sıkı olacak şekilde diklemesine sıralayalım. Sıraladığımız yaprakların üzerine halka şeklinde kestiğimiz limonları dizelim ve bir miktar sıvı yağ gezdirelim. Ardından yaprakların üzerini 2 parmak aşacak şekilde su ilave ederek kısık ocakta yapraklarımızı pişmeye bırakalım. Yüksek ateşte pişirilir ise yapraklar pişerken dağılabilir. Yaprakların dağılmaması için tencerenin üzerine porselen bir tabak kapatılarak pişirilebilir. Yapraklarımız yaklaşık 35-40 dakika içinde pişecektir. Ocaktan aldığımız yaprak sarmasını 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.03.2014 00:07:41

Yaprak Sarması Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yaprak Sarması Tarifi"

Meraklı Bayan

her yerde küçük farklılık gösteriyor. Kuş üzümü koymak istemiyorum sizce sorun olur lezzetinde?

2017-09-27

Kullanıcı oyu: 4,5

Songül

Siz olmazsanız ben ne yapardım. İyiki varsınız

2017-05-08

Kullanıcı oyu: 4,5

Hatice

Teşekkür ediyorum çok güzel oldu sağolun

2017-03-29

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Yaprak Sarması

Kıymalı Yaprak Sarması Kıymalı yaprak sarması, bizlerin ve soflarımızın vazgeçilmezidir. Tarihimizi bakılırsa atalarımızın ihya eden yemek tariflerindendir. Kıymalı yaprak sarması vücudumuza herhangi bir zarar vermediği gibi içer...

Rüyada Yaprak Sarması Yemek

Rüyada Yaprak Sarması Yemek Rüyada yaprak sarması yemek, gördüğünüz yaprak sarması güzel ve tazeyse gelecekte güzel ve bereketli geçime yorumlana bilir. Geçmişten beri yaprak sarması alimler tarafından olumlu yorumlanmıştır. Sı...

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı yaprak sarması, geleneksel mutfağımızın en güzel yemeklerinden biridir. Özel günlerde, yemeklerde, bayramlarda hemen her evde pişirilen yaprak sarmasını sevmeyen kişi yoktur desek, herhalde yanılmayız. İster meze olara...

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi

Kıymalı yaprak sarması tarifi; Türk mutfağında en çok sorulan ve bilinen  tariftir kıymalı yaprak sarması. Yurdumuzun  her yerinde misafirleri ağırlamak için özel bir yemek sayılır.Yaprak tercihinizi ege bölgesinde yetişen üzüm ya...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, zeytinyağlısı kadar çok sevilen yemek türleri arasında yer alır. Genel olarak yapımı birbirine benzese de, zeytinyağlısını çok ince kalem gibi sarmak gerekir. Etli yaprak sarması ise, tek lokmada yiyebileceğin...

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Zeytin yağlı yaprak sarması nasıl yapılır? Tabi öncelikle yaprak sarması yapmak hüner ister. Zeytin yağlı yaprak sarması, Türk toplumunda bayram günlerinde, özel misafir sofralarında ve kabul günlerinde olmazsa olmazlar arasında i...

Poşetle Yaprak Sarma

Poşetle Yaprak Sarması Poşetle Yaprak Sarma,Eski zamanlar da aile büyüklerimizin de dediği gibi “kalem gibi sarma sarmak” için çok kolay bir yöntemdir. Yaprak sarması geçmişte ve günümüzde de olduğu gibi en zor yeme...

Yaprak Sarması Kaç Kalori

Yaprak Sarması Kaç Kalori Yaprak sarmasının, kalorisi içerisinde bulunan pirinçten kaynaklanıyor. Bir tane yaprak sarması ortalama 25 gramdır. 25 gramın karşılığında yaprak sarması 35 kalori ediyor. Yaprak Sarmasını...

Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Yaprak sarması nasıl yapılır; Yaprak dolması diye de bilinen bu yemek türünün tarihi orta asya  türklerine dayanır ve halen türk  mutfağının vaaz geçilmez yemeğidir. Hemen hemen her yörede yetişen üzüm yaprağının salamurasından ve...

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Sırada hem bizim soframızın hem de tüm Türk sofralarının sultanı yaprak sarması var. Bir çoğumuzun çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarması yaz günlerinin vazgeçilmezi. Hem meze olarak hem de ana y...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yaprak sarması, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017