Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Zeytin yağlı yaprak sarması nasıl yapılır? Tabi öncelikle yaprak sarması yapmak hüner ister. Zeytin yağlı yaprak sarması, Türk toplumunda bayram günlerinde, özel misafir sofralarında ve kabul günlerinde olmazsa olmazlar arasında ilk sıradadır. Bilhassa davetli gelen misafirlere annelerimiz bir gece önceden yaprakları en düzgün şekilde sararlar ve konuklara ikram etmek için hazır hale getirirler. Tabi bu mükemmel lezzet karşısında konukların tepkisi hep olumlu yönde olur. Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Malzemeler; - Yarım kilo tuzsuz taze yaprak
- İç pilav
- 2 bardak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- Bir fiske tuz
- 1 tane ince dilim yapılmış limon
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması yapılışı; Sarmamızın yapımına öncelikleri yaprakların saplarını temizleyerek başlayalım. Ardından ocağın üzerine derin bir tencere alalım ve içerisine su ilavesi yapıp kaynamaya bırakalım. Kaynamış olan suyun içerisine sapları temizlenmiş olan taze yaprakları ilave edelim ve 1-2 dakika kadar kaynatıp kevgir ile sıcak suyun içerisinden alalım. Yapraklar soğuduktan sonra tezgahın üzerine bir tanesini alalım ve ters yeri üste gelecek şekilde yerleştirelim.
Yaprağın ters olan kısmına bir tatlı kaşığı iç pilavdan ilave edelim ve sap kısmının olduğu yere doğru iç pilavı toplayalım. Yaprağın yanlarından içe doğru gelecek şekilde katlayalım ve sarmaya başlayalım. Rulo olacak şekilde sardığımız yaprakların biraz sıkı olmasına özen gösterelim. Aksi halde pişerken içleri dağılabilir. Arzu ederseniz yaprakları avucunuzun içerisine yerleştirip bu şekilde de sarabilirsiniz. Bütün yapraklar sarıldıktan sonra tencerenin altına yaprakların saplarından serpiştirelim ve üzerine dik, dik olacak şekilde yaprakları dizelim. Bütün yapraklar dizildikten sonra tencerenin içerisine sıcak su ilavesi yapalım ve yaprakların üzerine düz bir tabak yerleştirelim. Yapraklar pişmelik olunca üzerlerine sıvı yağ gezdirelim ve son beş dakika da limon dilimleri yapıp tencerenin kapağını kapatalım. Suyunu tamamen çekmiş olan yaprakları ocağın üzerinden alalım ve geniş bir örtünün içerisine sarıp dinlendirelim. İçerisinde pirinç olduğu için biraz dinlemeye ihtiyacı var. Dinlenmiş olan zeytin yağlı yaprak sarmamızı tamamen soğuduktan sonra veya arzuya göre ılık halde servise sunum yapalım.Afiyet olsun...
Yayınlanma Tarihi : 16.03.2014 00:04:48
Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Kıymalı Yaprak Sarması
Kıymalı yaprak sarması, bizlerin ve soflarımızın vazgeçilmezidir. Tarihimizi bakılırsa atalarımızın ihya eden yemek tariflerindendir. Kıymalı yaprak sarması vücudumuza herhangi bir zarar vermediği gibi içer...
Rüyada Yaprak Sarması Yemek
Rüyada yaprak sarması yemek, gördüğünüz yaprak sarması güzel ve tazeyse gelecekte güzel ve bereketli geçime yorumlana bilir. Geçmişten beri yaprak sarması alimler tarafından olumlu yorumlanmıştır. Sı...
Zeytinyağlı yaprak sarması, geleneksel mutfağımızın en güzel yemeklerinden biridir. Özel günlerde, yemeklerde, bayramlarda hemen her evde pişirilen yaprak sarmasını sevmeyen kişi yoktur desek, herhalde yanılmayız. İster meze olara...
Kıymalı yaprak sarması tarifi; Türk mutfağında en çok sorulan ve bilinen tariftir kıymalı yaprak sarması. Yurdumuzun her yerinde misafirleri ağırlamak için özel bir yemek sayılır.Yaprak tercihinizi ege bölgesinde yetişen üzüm ya...
Etli yaprak sarması, zeytinyağlısı kadar çok sevilen yemek türleri arasında yer alır. Genel olarak yapımı birbirine benzese de, zeytinyağlısını çok ince kalem gibi sarmak gerekir. Etli yaprak sarması ise, tek lokmada yiyebileceğin...
Zeytin yağlı yaprak sarması nasıl yapılır? Tabi öncelikle yaprak sarması yapmak hüner ister. Zeytin yağlı yaprak sarması, Türk toplumunda bayram günlerinde, özel misafir sofralarında ve kabul günlerinde olmazsa olmazlar arasında i...
Poşetle Yaprak Sarması
Poşetle Yaprak Sarma,Eski zamanlar da aile büyüklerimizin de dediği gibi “kalem gibi sarma sarmak” için çok kolay bir yöntemdir.
Yaprak sarması geçmişte ve günümüzde de olduğu gibi en zor yeme...
Yaprak Sarması Kaç Kalori
Yaprak sarmasının, kalorisi içerisinde bulunan pirinçten kaynaklanıyor. Bir tane yaprak sarması ortalama 25 gramdır. 25 gramın karşılığında yaprak sarması 35 kalori ediyor.
Yaprak Sarmasını...
Yaprak sarması nasıl yapılır; Yaprak dolması diye de bilinen bu yemek türünün tarihi orta asya türklerine dayanır ve halen türk mutfağının vaaz geçilmez yemeğidir. Hemen hemen her yörede yetişen üzüm yaprağının salamurasından ve...
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Sırada hem bizim soframızın hem de tüm Türk sofralarının sultanı yaprak sarması var. Bir çoğumuzun çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarması yaz günlerinin vazgeçilmezi. Hem meze olarak hem de ana y...
|
|